neděle 1. června 2014

Lovely TOP 5

Krásnou neděli,
dnešní článek bude pro tenhle blog sice malinko netradiční, ale říkala jsem si, že třeba uvítáte změnu. Chtěla bych se dnes věnovat tématu, které je mi skoro tak blízké jako laky. Se mnou je to totiž tak...vždycky se do něčeho naprosto zblázním a to začnu sbírat. Nejdřív to byly pásky, kabelky, pak jsem nakupovala jen oblečení, pak boty, parfémy a momentálně jsou mou největší obsesí (nečekaně) laky. Nicmééně bych se dnes ráda zabývala právě parfémy. Původně jsem měla v plánu napsat, že to je věc, bez které se dnes už nikdo neobejde, ale pak jsem si ale vzpomněla na svou poslední jízdu busem....No nic, v každém případě by se bez ní neměl už dnes nikdo obejít. :D
No a vzhledem k tomu, že je takový parfém neskutečně individuální záležitost, rozhodla jsem se to dnes pojmout jako svou TOP 5 stálic, které naprosto miluju a které bych vám chtěla doporučit k "očichání".:))

1. Versace- Bright Crystal


Myslím si, že není třeba ji nějak dlouze představovat. Tenhle parfém používám minimálně 5 let a pořád se mi neskutečně líbí. Taky ho kdekoliv neomylně poznám, tahle květinová vůně je prostě dokonalá.

Srdce parfému
pivoňka, magnólie, lotosový květ
Základ parfému
rostlinná ambra, pižmo, dřevo akašu
Hlava parfému
ledový akord, granátové jablko, yuzu



2. Hugo Boss - Deep Red


K tomuhle parfému se vážně hrozně pěkná historka. Mamka ho totiž používá léta a mně se už tak ve 12ti hrozně líbil. Nikdy mi ho ale nepůjčila, protože jsem na něj byla ještě  "moc malá". Tak si asi dovedete představit ten pocit, když jsem ho dostala poprvé k Vánocům. :)


Srdce parfému
frézie, pittospora, květ zázvoru, semena ibišku
Základ parfému
kalifornský cedr, vanilka, mošusové noty
Hlava parfému
hruška, černý rybíz, klementinka, červený pomeranč



3. Chloé
 

Chloé patří k těm nej parfémům, které znám. Poprvé mi ji koupil přítel a od té doby bez ní nemůžu být. Co mi opravdu vyhovuje je, že ji na sobě i já sama cítím, což se mi u většiny dalších bohužel nestává. Je velice výrazná, poznáte ji prostě všude. Bohužel ji má dnes skoro každý, ale to je fakt, který svědčí o kvalitě. Momentálně jsem šťastná za napodobeninu, kterou mi koupila kamarádka a za originál tuhého parfému.:) Asi chvilku potrvá, než si pořídím nový...:)

Srdce parfému
růže, konvalinka, magnólie
Základ parfému
ambra, cedrové dřevo
Hlava parfému
liči, frézie, pivoňka






4. Oriflame - Volare

 
Teď se bude možná někdo z vás chytat za hlavu, jiný si konečně přijde na své. Tohle je vůně, která vyvolává poměrně velkou debatu. Na někoho je nemyslitelně silná a výrazná, někdo jiný (jako třeba já) ji prostě musí mít. Mám tuším třetí flakonek.

Popis: Smyslná vůně se srdcem z růží drží v dlaních přepychovou kytici šeříku, kosatců a fialek. Lahodné tóny zralých broskví a zlatých meruněk spočívají na harmonicky vyrovnaném základu santalového dřeva, jantaru a pižma. ( ach <3 )


5. Beckham - Signature (for Her)


Nádherná vůně s květinovým základem. Poměrně sladší a dost výrazná. Významné plus je cena, která se pohybuje kolem 300,-. Bohužel mě malinko zklamala výdrž. I když se mi zdála tak výrazná, za chvilku ji na sobě skoro necítím.

Srdce parfému
orchidej, heliotrop, vanilka
Základ parfému
pačuli, ambra, pižmo
Hlava parfému
anýzový květ, zelené jablko


Tak a tím jsme se dostaly k úplnému závěru. :) Doufám, že se vám dnešní článek líbil a ráda bych od vás samozřejmě slyšela, jestli zmíněné vůně znáte, jaký je vás názor na ně a samozřejmě jaké vůně máte ve svém žebřičku vy!

Hezký zbytek víkendu,

Baju

9 komentářů:

  1. Versace má krásný flakonek :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že jo :) mně se taky děsně líbí, ale bohužel není moc praktickej :-D

      Vymazat
  2. Versace jsem kupovala mamině a moc hezky voní. Já mám ted Gucci Flora :) a mám ráda Giorgio Armani Acqua di Gioia :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) to jsem ráda, že se taky líbí, je to fakt příjemná vůně. A Gucciho a Armaniho půjdu očuchat jááá :-))

      Vymazat
  3. Já zbožňuju jablíčko od DKNY, mám ho už takovou dobu, je ho jen zbyteček na dně, takže ho šetřím, jak se dá. :D

    OdpovědětVymazat
  4. No, to jsem se zase pokochala :) Máš luxusní vůně, já zatím nikdy žádnou dražší značku nevlastnila, přišlo mi to moc peněz a nějak jsem nikdy neměla nikoho, kdo by mi to mohl koupit třeba k Vánocům nebo narozkám. Prostě jsem vždy sáhla po voňavce třeba z Avonu nebo Oriflamu a ještě v akci. Ale čím jsem starší, tím bych samozřejmě měla radši nějaký takovýhle kousek mezi parfémy. Myslím, že je to úplně o něčem jiném, už ten pocit, že máš luxusní parfém :D No to mi byl zas čert dlužen tenhle článek, zas mi to bude hlodat v hlavě :D Jinak má nejoblíbenější vůně, kterou používám je Little Red Dress od Avonu a na to, že se dá sehnat za 399 voní skvělě! A hodně lidí mi ho chválí a ptají se, co to je :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aní je pravda, že je fajn nějakou takovou mít, ale zas nutný to taky neni. Já sama bych na ně asi těžko našetřila :-D Věřím, že právě v Oriflame a Avonu se dají sehnat naprosto pecka vůně. Musím někde sehnat vrozeček toho tvého Little Red Dress ;)

      Vymazat
  5. Versace Bright Crystal jsem mela pred par lety, nez mi dosel,je to uzasna vune:). Od Chloe mam ted v planu Chloe Roses, ktera vysla na podzim, cekam, az klesne cena, ale zatim to vypada dost marne:D a kdepak mas Euphorii od Kleina?

    OdpovědětVymazat