čtvrtek 10. dubna 2014

Když volají vlasy o pomoc...

Krásný den všem,
sice jsem původně neměla moc v plánu blog rozšiřovat o jiná témata než jsou nehty, ale protože jsou s nimi vlasy úzce spojeny a já k této problematice mám poměrně dost co říct, rozhodla jsem se zkusit napsat článek na pokračování: "Když volají vlasy o pomoc"...

zdroj: ona.idnes.cz

Padání vlasů je běžná záležitost, dokonce se říká, že do 100 vlasů denně je vše v pořádku. Já jsem to tedy nikdy nepočítala, ale i 100 mi přijde jako poměrně vysoké číslo. Nutno ale říct, že nejsem žádná odbornice a všechno co v tomhle článku zmíním, vychází z mých osobních zkušeností.
Nejčastější příčinou padání vlasů je vyčerpání organismu, stres, nedostatek vitamínů a další. Tohle všechno se nepodepisuje jen na vlasech, ale i pleti a nehtech. Bohužel, zrovna na vlasech jsou případné problémy vidět nejvíc. Já bych to osobně rozdělila na  pomyslné tři stupně. V první fázi jde o takové to přechodné vypadávání vlasů během období zátěže nebo třeba i vlivem změn ročních období. To je naprosto běžná záležitost, na kterou platí šetrnější vlasové přípravky a dostatek vitamínů. Druhý stupeň je o něco horší, vlasům už klasické přípravky nestačí a vitamíny nezabírají, padá větší množství a je více než rozumné vyhledat pomoc odborníka. Posledním stupněm je vypadávání celých pramenů a vznik lysin, v tomto případě je už návštěva odborníka opravdu nevyhnutelná.

Já jsem se bohužel někdy před dvěma lety ocitla souhrou mnoha faktorů (stres, špatná antibiotika, barvení, kulma) ve druhém stádiu a musela jsem si nechat vlasy ostříhat. Je pravda, že postupné uzdravení je běh na dlouhou trať. Proto jsem pro vás připravila článek o všech produktech, které mi hrozně pomohly a které užívám do dnes. V téhle první části bych ráda zmínila šampony a olejíčky, příště pak kartáče a vitamíny.
Musím jen dodat, že nejsem člověk, který by vysloveně vyhledával na obalech nápis "bez silikonů a parabenů", to je jen příjemné plus daného výrobku. Jde o mix přípravků různých cen, od těch klasických drogerkových za pár kaček až po ty lékárenské, které jsou o něco dražší.

 



Tak a já začlu zleva podle fotek:

1) Yves Rocher - Regenerační šampon na poškozené vlasy (cena kolem 100,-)
Jojobový šampon mě naprosto uchvátil svou vůní, žádný jiný už mi pak nikdy tak nevoněl. Zrovna značka YR si potrpí na tom, že jejich výrobky silikon a parabeny neobsahují. Jestli je to pravda se můžeme pouze domnívat. Tyhle šampony jsou lehoučké a vlasy nezatěžují.

2) Yves Rocher - Vyživující šampon na suché vlasy ( cena 100,-)
Tenhle šampon už sice tak hezky nevoní, ale vyhovoval mi víc, než jeho předchůdce. Bylo vidět, že vlasy opravdu nejsou tolik vysušené a nemají sklony k lámání a padání. Za tu cenu bych ho rozhodně doporučila

3) Lavera - Regenerační šampon pro suché a poškozené vlasy s BIO ale vera a BIO lipovými květy (cena 150,-)
V době, kdy byl stav mých vlasů úplně nejhorší, jsem požádala o radu slečnu, která touhle problematikou prakticky žije a ví úplně všechno. Ta mi poradila, abych zašla do Biostezky, což je obchod s bio přípravky, které by měly být šetrnější. Je pravda, že byl tenhle šampon příjemný, moc nepěnil a stačilo ho aplikovat jen trochu. V době užívání se mi vlasy určitě začaly zlepšovat, měla jsem z něj rozhodně dobrý pocit a doporučila bych ho i vám. Tenhle přípravek pochází ze základní řady šamponů, Lavera nabízí celou škálu, určitě si vyberete.

4) La Roche-Posay - Kerium Anti-Chute ( 350,-)
Tenhle přípravek mi byl přímo předepsán odborníkem, je k dostání v lékárně. Jestli něco pomáhá, tak je to rozhodně tenhle šampon. Díky němu se mé vlasy zlepšily a dostaly se z toho nejhoršího. Vůně je příjemná, taková klasická šamponová, přípravek moc nepění, ale není ho třeba nanášet moc. Plné balení je 200 ml a i při každodenním mytí mi vydrželo poměrně dlouho.

5) Khadí - Amla (260,-)
Khádí je přírodní kosmetika z Indie a já jsem se k ní dostala úplnou náhodou. Kromě různých šamponů a olejů zde můžete zakoupit i šetrné barvy na vlasy. Tenhle konkrétní šampon už jsem nekupovala za účelem uzdravení, slibuje "pouze" objem a lesk. Moc se mi líbí jeho balení a i výsledky stojí poměrně za to. Jediné co bych mu tedy vytkla, je tmavá, hnědá barva a babičkovská vůně, která dokáže zaplavit celý byt.:) Nicméně výsledky má, tak co..

6) Balea - Tiefenreinigung Shampoo ( kolem 80,-)
Tenhle přípravek je děsně fajn, používám ho sice jen když vím, že budu pár dní doma, ale rozhodně funguje! Šampon je určený pro hloubkové čištění vlasů a odstranění všech stylingových přípravků. Sice po něm vlasy poměrně plihnou, ale jak říkám, jako taková ta domácí péče je skvělý.


A protože jsem se u šamponů poměrně rozepsala, vezmu už olejíčky jen tak letem světem. Původně jsem si myslela, že jsou jen taková "sekundární" složka péče o vlasy, ale oni udělají opravku hodně!

1) Isana - kondicionér s arganovým olejem (kolem 50,-)
Ačkoli patří tenhle přípravek k výrobkům drogerie Rossmann, označila bych ho za skvělý. Je to bezoplachová péče, kterou používám do vlhkých vlasů. Ty se pak výborně rozčesávají a nejsou tolik vysušené.

2) Yves Rocher - Regenerační olej na poškozené vlasy ( cca 100,-)
Olejíček jak jinak bez silikonů a parabenů, nádherně voní. Vmasíruje se do umytých vlasů a znovu se opláchne, brání mimo jiné vysoušení pokožky hlavy, což vážně oceňuju

3) Balea - Oil Repair Haaröl (cca 90,-)
Tak tohle je pro mě produkt číslo jedna, jestli se firmě Balea něco povedlo, je to právě on. Arganový olejíček se vmasíruje do konečků vlasů a neoplachuje se. Jak ten mi pomohl....

4) Saloos - Bio Konopný olej ( do 100,-)
Oblíbená značka Saloos. První, co bych vám poradila je, abyste si pro něj zašly do lékárny, v DM jsou ceny zbytečně natažené. Tohle je taky olejíček na suchou pokožku hlavy a má silné regenerační účinky. Použila jsem ho jen párkrát, takže nejsem moc schopna posoudit, ale všeobecná oblíbenost těchto produktů mluví za vše.

Taaaak....jestli jste dočetly až jsem, tak vám moc děkuju a doufám, že to pro vás bylo alespoň trochu zajímavé, a abych nezapomněla, rozhodně mi dejte vědět, jestli jste někdy podobné problémy taky měly a případně co pomohlo vám! :)

Mějte se fajn!

4 komentáře:

  1. Tak značku Isana asi vyzkoušeím :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě, stojí to pár korun a na vlasy mi to pomáhá neuvěřitelně:) navíc mi vážně vyhovuje, že se to nemusí znovu oplachovat...

      Vymazat
  2. Konopný olej může být výborný :)

    OdpovědětVymazat